Oplev kunst hos @gyldenrisart i Slagelse Udforsk kollektionen i dag

Melek Gyldenris

Kunst Galleri af høj kvalitet på googleJeg har primært specialiseret mig i det abstrakte. En unik blanding af pouring arts

Lidt om min baggrund


Jeg er 50 år (tror jeg nok) og af tyrkisk oprindelse, kom til Danmark for ca 43 år siden. Mit hjem var præget af fysisk og psykisk vold, misbrug og alkohol. Jeg har været tvangsfjernet i perioder og boet på børnehjem og hos diverse plejeforældre.


Da jeg var 17 flygtede jeg til udlandet for at undgå et planlagt tvangsægteskab, og siden da jeg har skullet klare mig selv. Jeg kom tilbage til Danmark efter et år, incognito og med et nyt navn, og påbegyndte en ny livsrejse. Jeg har flere uddannelser og mange interesser og er nu endt i kunstens verden.


Min fortid har sat sig sine spor og medført Kompleks-PTSD, Dissociation, Depression,        Agorafobi og Stressrelateret hjerneskade og Angst, med rigtig mange udfordinger og Kognitive vanskeligheder til følge.


De sidste 10 år har jeg kæmpet en hård kamp for at vende tilbage til et liv med værdighed, kvalitet og livslyst, og så længe mine livsvilkår respekteres går det godt. Rask bliver jeg aldrig, men jeg gør hvad jeg kan for at få det bedste ud af de år jeg har tilbage.

Man kan ikke se det på mig, jeg er en af de mange med et usynligt handicap, det i sig selv er en udfordring.


Der er mange ting jeg ikke kan, men også rigtig mange ting jeg kan, og det er der jeg lægger min energi. Mine interesser giver mig følelse af ro og livskvalitet, og det at jeg hele tiden udfordrer mig selv giver mig styrke.

F.eks. har jeg svært ved at læse og skrive når jeg har det dårligt, så jeg er i gang med at skrive en bog om mit liv!


Det er en del af min indre healingsproces, og jeg drømmer om en dag at kunne holde fordrag om min livsrejse.


Inderst inde er jeg optimist, glad og fortrøstningsfuld, jeg har masser af energi og er lykkelig for jeg har fundet min vej i at male, en platform hvor jeg kan udtrykke de følelser der raser i mig. Og folk kan lide hvad jeg laver, så der er hele tiden udstillinger at arbejde på, hvilket giver en stor tilfredsstillelse.


I slutningen af 2023 åbner jeg mit eget galleri, det glæder jeg mig usigeligt til!


At nå dertil hvor jeg er i stand til at skrive dette har været en sej kamp, men det er et tegn på heling at det overhovedet er muligt at sætte ord på og dele det med andre, og jeg vil gerne fortælle og vise andre at det kan lade sig gøre, at der altid er et lys forude, det håber jeg at opnå i min kunst og min fortælling.Melek Gyldenris